Compartir
612 visitas
16
set.
2014

Acte Presentació de l´Acord Nacional d´Acció Exterior de Catalunya - 29 de setembre de 2014

 


El dilluns dia 29 de setembre a les 18.30 hores es durà a terme la Presentació de l´Acord Nacional d´Acció Exterior de Catalunya, a càrrec de Núria Camps i Vidal presidenta del Consell Català de Cooperació al Desenvolupament i la presentació de l´acte la realitzarà Pilar Massana de la Comissió de Cooperació del Col·legi de Treball Social de Catalunya.

La presentació tindrà lloc a la Seu Central del Col·legi (C/ Portaferrissa, 18, 1r  1a, Barcelona)

 

 

Contingut de l´acte

Aquest acte està proposat per la comissió de cooperació del Col·legi

El passat mes de març el Col·legi va assistir a la jornada de presentació del Procés participatiu per un Acord Nacional d’Acció Exterior, a partir de la invitació feta pel Col·legi de Metges.  La valoració positiva del mateix ens va suggerir la presentació d’aquest procés a tota la col·legiatura.

Les Federacions d’ONG’s pels Drets Humans, pel Desenvolupament, per la Pau, entitats i activistes socials de molt diverses procedències es pregunten  com es vol projectar Catalunya al mon d’una manera ètica.

Els fonaments d’un mon en pau, no passen per tenir una despesa militar inassequible, sinó per garantir la seguretat humana que te molt a veure amb la cohesió social, el sentit de pertinença, la satisfacció del dret a l’educació, a l’habitatge, a la salut, al treball, a l’alimentació i a una vida digna i plena en tots els sentits.

En un mon globalitzat, avui la diplomàcia no passa només per el ministeri d’assumptes exteriors, sinó per les relacions professionals, per els intercanvis acadèmics, per la cooperació al desenvolupament, en definitiva hi ha una diplomàcia pública que totes podem exercir.

Més enllà de la formulació final de l’actual procés sobiranista que viu Catalunya i de la necessària pluralitat de pensaments que conviuen en qualsevol entitat, creiem que aquest acte, ens ajudarà a l’anàlisi de les possibilitats que tenim en tant que professionals i a formular les nostres exigències des de la pràctica del treball social.

Per confirmar l'assistència podeu trucar al telf. 93.318.55.93 o bé al mail info@tscat.cat

Compartir