Compartir
694 visitas
02
oct.
2014

Acte de Presentació dels Projectes de Cooperació

 


El passat dimecres 1 d’octubre es va celebrar a l’Espai Francesca Bonnemaison de Barcelona l’acte de concessió d’ajuts a la cooperació al desenvolupament per part del Col·legi de Treball Social corresponents a la convocatòria 2013. La degana, Núria Carrera, va destacar que es tracta d’un dels projectes més veterans del Col·legi, fruit de la mobilització per destinar el 0,7% del PIB a la cooperació amb el tercer món. “Reafirmem el compromís de la professió per sumar i estar al costat dels altres, és una aposta estratègica”, va afirmar. Arran de la campanya pel 0,7% del 1992, la Comissió de Cooperació i Solidaritat amb el Tercer Món va tenir la iniciativa que el Col·legi hi destinés cada any l’1% del seu pressupost.

 

 

La coordinadora de la Comissió, Gemma Blasco, va fer una breu presentació dels tres projectes seleccionats entre les divuit candidatures rebudes i va donar pas a l’explicació amb més detall per part dels propis responsables. En primer lloc, David Rodríguez va exposar el projecte Os Ovos de Ouro que la Fundació Main du a terme a Moçambic per recuperar infants vinculats al món de la prostitució infantil.

A continuació, Lang Diany va presentar les accions d’Amics de Senegal del Bages per a l’enfortiment de l’educació pública a la Casamance –el projecte finançat és concretament per a la millora de l’accés a l’educació i l’ampliació del centre d’educació secundària de M’lonp Boulof.

Per últim Àngels Granado i Diana Campos van compartir el projecte de desenvolupament del cicle secundari en el sistema educatiu de Guinea Bissau, realitzat per l’entitat Silo.

En la cloenda de l’acte, la degana i la companya de la Comissió de Cooperació Pilar Massana van destacar el component relacionat amb el treball social que es prioritza a l’hora de seleccionar els projectes finançats. “L’enfocament de la professió hi és a través de la voluntat de donar poder, coneixement i fortalesa a la gent que rep i que gestiona el projecte; volem que els destinataris hi intervinguin i que es respecti la manera de fer, els ritmes, l’organització social, la comunitat local, etc. El que fem és acompanyar-los amb un petit reforç econòmic”, va explicar Pilar Massana.

Compartir