Compartir
927 visitas
31
oct.
2014

Acte de lliurament del VII Premi Dolors Arteman de Recerca en Treball Social

 


La setena edició del Premi de Recerca en Treball Social Dolors Arteman va cloure ahir amb l’acte de lliurament dels guardons, que en la modalitat de treball finalitzat va recaure en el projecte ‘Velloc - Ciutat amiga de la gent gran’, realitzat a la ciutat de Vic per Laura Torrabadella, Silvia Ianitelli, Elisabet Tejero i Anna Bonafont. El jurat, presidit per Montserrat Bacardit, que va llegir el veredicte, ha volgut fer una menció especial a l’estudi ‘Un modelo penitenciario inspirador de resiliencia. La unidad terapéutica y educativa’, de Natàlia Sánchez. En la modalitat ‘Millor proposta de recerca a realitzar’, el reconeixement ha estat pel projecte ‘Una mirada antropológica a la problemàtica de los trastornos mentales severos en el contexto de residencias asistidas para la tercera edad. El caso del Camp de Tarragona’, d’Elisa Alegre i Eduard Guasch. A tots ells els donem l’ENHORABONA!

 

 

 

La degana del Col·legi, Núria Carrera, va obrir l’acte, celebrat ahir a l’Espai Francesca Bonnemaison de Barcelona,  recordant la figura de Dolors Arteman i apel·lant a la necessitat de renovar el treball social “fent més aliances amb el món local, associatiu i comunitari”.  El delegat d'Igualtat, Ciutadania i Benestar Social de la Diputació de Barcelona, Josep Oliva, va elogiar la “interacció permanent entre el saber fer i la recerca” com a diàleg clau per “fer créixer el coneixement, donar oportunitats a la innovació i avançar en una millor atenció”. A més, va reivindicar la feina dels Serveis Socials i, en relació a l’amenaça que suposa la llei de reforma de l’Administració Local que promou l’Estat, va afirmar que la tasca de prevenció, treball amb la comunitat i cohesió socail “només es pot fer bé des de la més absoluta de les proximitats”.

L’acte  va comptar també amb la presència d’Isabel Morales, cap de Negociat de Serveis Socials en el Territori de l'Àrea de Benestar i Famílies de l'Ajuntament de L'Hospitalet de Llobregat; Carme Canela, directora dels Serveis Territorials a Barcelona del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat; i Teresa Crespo, presidenta del Consell Assessor de Polítiques Socials i Familiars del Govern. En la seva intervenció, Crespo va recordar també la trajectòria de Dolors Arteman subratllant el valor de la reflexió i la seva lluita per construcció dels Serveis Socials.

Compartir