Compartir
782 visitas
04
març
2015

Acord perquè tothom tingui accés a les targetes sanitàries

 


Us deixem una notícia publicada al diari ARA el 03/03/2015 que creiem que pot ser del vostre interès.

"El departament de Salut i la Creu Roja van signar ahir un conveni per garantir que qualsevol persona amb residència a Catalunya pugui obtenir una targeta sanitària, independentment de si està empadronada, el criteri que es feia servir fins ara. “L’assistència sanitària és un dret universal i no es pot excloure per raons administratives”, va defensar el conseller Boi Ruiz.

 

 

La conselleria va assegurar que a Catalunya no s’ha produït cap reclamació per no haver sigut atès i no hi ha constància que això estigui passant, tot i que el director del Servei Català de la Salut (CatSalut), Josep Maria Padrosa, va reconèixer que s’havien detectat “disfuncions” en alguns casos, com la negativa de l’Ajuntament de Badalona a empadronar determinats col·lectius.

Més garanties

A Catalunya hi ha 189.000 persones amb targeta sanitària que no la tindrien si s’hagués aplicat el restrictiu reial decret aprovat pel govern espanyol l’abril del 2012. Són unes 80.000 persones menys que les que hi havia un any abans, però Salut va defensar que la xifra és fluctuant i cal actualitzar-la cada mes.

L’acord fixa que la Creu Roja, a través dels seus punts de suport, remetrà a Salut les dades de persones que pugui trobar desateses, i el CatSalut es compromet a fer-los arribar la corresponent targeta sanitària. Així s’evitarà que persones amb alguna resistència a identificar-se per por a ser expulsades es quedin sense atenció, però també desnonats que hagin quedat sense residència, aturats de llarga durada o els fills d’aquestes famílies, entre altres casuístiques. El president de la Creu Roja, Josep Marquès, va defensar que el conveni busca ajudar “persones d’extrema vulnerabilitat” i va destacar que l’acord entronca amb els principis de l’organització humanitària."

Compartir