Compartir
1575 visitas
21
set.
2020

5 d'octubre: nou webinar "Alimentació i vulnerabilitat en temps de pandèmia: estratègies, respostes i pràctiques"

 


El Col·legi, a través de la Comissió de Treball Social Comunitari, organitzarem el proper 5 d'octubre,a les 17:30h, el webinar "Alimentació i vulnerabilitat en temps de pandèmia: estratègies, respostes i pràctiques"

Una de les moltes imatges que ens està deixant la covid-19 són les llargues cues de persones, algunes per primera vegada, que s’apropen a un punt de distribució per buscar aliments. Aquesta crisi té alguns efectes similars i, alhora específics, respecte la crisi econòmica i financera del 2008. Són moments d’inflexió i de canvi social brusc i difícilment previsibles, que provoquen vulnerabilitats i precarietats en diferents esferes de la vida (salut, treball, habitatge, educació, relacions, etc.), on l’alimentació en ambdós moments està al centre.

A partir de la recerca que, des de 2016, s'està realitzant per part del grup d’alimentació en contextos vulnerables a dos barris de Barcelona, conjuntament amb professionals del treball social i amb famílies, es presentaran alguns resultats en relació als efectes de les crisis en l’alimentació, enteses com a fets totals, i es debatrà sobre les estratègies, respostes i pràctiques existents i/o que es poden activar. 

Es partirà d’algunes preguntes com quins efectes tenen aquestes crisis en el benestar i en l’alimentació de la població? quines estratègies s’activen per afrontar-ho? quines respostes i pràctiques existeixen o s’han anat desenvolupant? quins efectes tenen aquestes respostes i pràctiques en les persones i famílies? quines pràctiques estan impulsant les professionals del treball social per donar-hi resposta?

La conferència comptarà amb la participació de: 

  • Marta Llobet Estany, doctora en Sociologia, llicenciada en Ciències Polítiques i Sociologia per la UAB i diplomada en Treball Social per la UB. Professora agregada a l’Escola de Treball Social de la UB i investigadora grup Alimentació en contextos vulnerables
  • Paula Duran Monfort, doctora. per la Universitat Rovira i Virgili (URV) de Tarragona, llicenciada en Antropologia Social i Cultural per la UB i diplomada en Treball Social per la Universitat de Saragossa. Professora agregada a l’Escola de Treball Social de la UB i investigadora grup Alimentació en contextos vulnerables
  • Laia Viñas Sabatés, treballadora social al CSS de Roquetes, Trinitat Nova i Canyelles. Graduada en Treball Social. Màster en emergències socials i crisis humanitàries
  • Xavier Àguila Morales, director de CSS Roquetes Trinitat Nova i Canyelles, diplomat en Treball Social i Màster en Psicoteràpia Humanista a l’Institut Erich Fromm de Psicologia Humanista
  • Aida Ballester Lledó, tècnica comunitària al Pla Comunitari de Roquetes. Graduada en Treball Social, Màster en Intervencions Socials i Educatives i doctora per la UB.

En els propers dies us informarem sobre la dinàmica de la jornada, que durarà 2 hores. 

El webinar serà gratuït, obert a tothom i es podrà seguir a través del canal de Youtube del Col·legi.  Per poder rebre l'enllaç i connectar-vos a la xerrada, heu de fer la inscripció prèvia obligatòria.

 

Aquest serà el quart webinar que realitzarem sobre temes d'interès per al col·lectiu. Els anteriors els podeu veure al nostre Youtube:

 

Compartir