Compartir
911 visitas
04
nov.
2022

25 de novembre: jornada "La perspectiva d'infància en les polítiques socials a Catalunya. Una mirada des del treball social"

 


La Comissió d'Infància i Família del Col·legi celebrarà el proper 25 de novembre la seva V Jornada, sota el títol "La perspectiva d'infància en les polítiques socials a Catalunya. Una mirada des del treball social".

Aquesta Jornada servirà per presentar el Dictamen "La perspectiva d'infància en les polítiques socials a Catalunya. Una mirada des del treball social", elaborat per la pròpia Comissió, en el qual s'analitzen les polítiques socials sectorials i normatives de diferents àmbits d'intervenció, on hi té participació el treball social, per tal d'identificar si s'està aplicant la perspectiva d'infància. Aquesta anàlisi s’ha complementat amb les valoracions i aportacions de les Comissions i Grups de Treball del Col·legi mitjançant un qüestionari en línia relacionat amb la temàtica.

La Jornada també serà un espai de debat i reflexió que permeti aportar la visió del treball social i que afavoreixi que la perspectiva d’infància tingui una major presència i, per tant, que la concepció dels infants com a subjectes de dret sigui la premissa de les decisions polítiques, administratives i professionals que tenen relació amb aquest grup de població.

El programa de la sessió serà el següent: 

  • 09:30h. Acte inaugural a càrrec de la degana del Col·legi, Conchita Peña; de l'adjunta d’Infància i Adolescència del Síndic de Greuges, Dra. Maria Jesús Larios; i de la secretaria d’Infància, Adolescència i Joventut de la Generalitat de Catalunya, Núria Valls i Carol
  • 10:15h. Ponència marc "La incidencia y el impacto de las políticas sociales en el bienestar infantil", a càrrec de la Dra. Lourdes Gaitán, sòcia fundadora del Grupo de Sociología de la Infancia y la Adolescencia (GSIA), presidenta del Comité Científico de Sociología de la Infancia i codirectora de la Revista "Sociedad e infancias". Modera el membre de la Comissió d'Infància i Família, Josep M. Torralba.
  • 11h. Torn de preguntes
  • 11.30h. Pausa
  • 12h. Presentació del Dictamen, a càrrec dels membres de la Comissió d’Infància i Família, Josep. M. Torralba, David Rodríguez, Albert Frago i Tamara López
  • 13h. Cloenda a càrrec de la referent de la Comissió d'infància i Família, Mati González.

La Jornada, que tindrà lloc a la Residència d'Investigadors (Barcelona), requereix inscripció prèvia obligatòria

Us animem a participar-hi! 

 

  Aquesta activitat formativa ha rebut el Reconeixement de formació d’interès en Serveis Socials concedit pel Departament de Drets Socials amb número de registre  FISS/2022/131

 

 

                       

Compartir