Compartir
2006 visitas
23
des.
2019

22 de gener, debat del cicle "Dones en diàleg" dedicat al sensellarisme

 


El proper 22 de gener durem a terme l'últim debat del cicle "Dones en diàleg". Aquest cicle, impulsat per l'equip de gènere del Col·legi, ha permès debatre sobre temes com la salut, les violències sexuals o la corresponsabilitat i els treballs de cura des de la perspectiva de gènere. 

En aquest darrer debat el tema a tractar serà el fenòmen del sensellarisme, amb la participació de Clara Naya, coordinadora de l'Associació Lola, no estàs sola; Ma Virginia Matulic, professora i investigadora de la UFR Treball Social de la UB, i Irantzu Varela, periodista i feminista. Obrirà la sessió la degana del Col·legi, Conchita Peña, i la moderarà la vicedegana, Marga Garcia. 

 

Dades del debat

  • Dia: Dimecres 22 de gener de 2020
  • Hora: A les 18h
  • Lloc: Sala Polivalent de l'Espai Calàbria 66 (c/ Calàbria 66. Barcelona)

 

INSCRIPCIONS

 

Qui són les ponents?

 

  • María Virginia Matulič és Doctora per la Universitat de Barcelona (UB), Màster de Recerca en sociologia, llicenciada en Antropologia Social i Cultural i diplomada en Treball Social. És professora de la Unitat de Formació i Recerca (UFR) Escola de Treball Social de la Universitat de Barcelona on imparteix cursos de mètodes d’intervenció social, inclusió social i treball social en les organitzacions. Forma part de l’equip de coordinació de les Pràctiques en Treball Social de la UB. És investigadora del Grup de Recerca i Innovació en TS (GRITS) i membre del Grup d’Innovació docent Trans@net. Ha exercit com a treballadora social en diverses institucions i àmbits (salut mental i adiccions, serveis socials bàsics, infància i adolescència en situació de risc i immigració). Els seus interessos investigadors se centren en persones i famílies en situació d'exclusió social, persones sense llar i serveis socials. És autora de diverses publicacions sobre temàtiques relacionades en intervenció social, persones en processos d’inclusió social, serveis socials i dones en situació de sense llar. 

 

  • Irantzu Varela, periodista i feminista, perquè no entén aquestes dues coses, si no van juntes. De gran volia ser escriptora o directora de documentals. Escriu de tant en tant en llocs on la llegeixen i ha dirigit el documental “Ell mai em va pegar” sobre la violència masclista psicològica en les parelles heterosexuals. Fa vídeos, articles, monòlegs i col·laboracions en mitjans de comunicació sempre des d'una perspectiva feminista i imparteix tallers, xerrades i conferències en espais feministes i acadèmics, sempre des d'una perspectiva de comunicadora. 
Compartir