Compartir
989 visitas
27
abr.
2022

17 de maig: jornada "Acompanyament a la diversitat de gènere a les institucions: aportacions des del treball social"

 


La Comissió de Salut Mental del Col·legi organitzarà el 17 de maig la jornada híbrida "Acompanyament a la diversitat de gènere a les institucions: aportacions des del treball social".

La diversitat de gènere és present en tots els àmbits que conformen la nostra societat, al món laboral, educatiu, familiar, relacional, etc. Per tant, és cabdal tenir-la present, també, des de la mirada del treball social.  En aquest sentit, és necessari ampliar la mirada cap a la diversitat i els coneixements de les i els professionals dels diversos àmbits per tal que tractin amb el respecte i la dignitat que es mereixen les persones amb diversitat de gènere. El treball social, com a agent de canvi, pot esdevenir un element clau en la consolidació d’aquest respecte cap a la diversitat a través de l’acompanyament.   

Per això, la Jornada, a través d'exposicions i casos pràctics, pretén ajudar a formar-se en aquests aspectes, generant un debat enriquidor que apropi a una realitat cada vegada més present i actual. Per assolir aquest objectiu, comptarem amb els següents ponents:  

 • Per abordar l'apropament a persones adultes: 
  • Carlos Martínez, treballador social sanitari. ASSIR Esquerra i Trànsit Barcelona. Institut Català de la Salut. 
  • Pau Tort, treballador social sanitari CAP Carmel. Institut Català de la Salut. 
 • Per parlar de l'apropament a infància i adolescència:
  • Agustí Bonifacio, treballador social sanitari. Referent de la Unitat d'Identitat de Gènere de l'Hospital Sant. Joan de Déu i membre de la Comissió de Salut Mental del Col·legi.
 • Per parlar del valor de les persones trans a les institucions, l'activisme i la visió com a professional, activista i usuària:
  • Lina Mulero, activista Trans i Agent de Salut. Trànsit Barcelona. Institut Català de la Salut. 

La jornada, que serà de 9:30 a 14h, se celebrarà presencialment al Centre Cívic Pati Llimona i es podrà seguir en directe al Youtube del Col·legi

Ja pots fer la teva inscripció (gratuïta per a col·legiades i precol·legiades i de pagament per a no col·legiades (15€)) 

Compartir