Compartir
1173 visitas
20
nov.
2019

13 de desembre: Jornada Sols i connectats? La infància i l'adolescència en el núvol

 


La Iniciativa Intercol·legial per a la Infància i l’Adolescència, de la qual forma part el Col·legi, juntament amb el COMB, COPEC, CEESC i COPC, així com, entitats com la FCCSM organitzarà, el 13 de desembre, la jornada "Sols i connectats? La infància i l'adolescència en el núvol".

Aquesta jornada forma part del cicle, La mirada sobre l’infant, tot un seguit de jornades, iniciades el 2016, que van donar lloc a la creació de la Iniciativa Intercol·legial, que té com a objectius l’actualització de coneixements, l’intercanvi de sabers, el debat científic i la generació de propostes en l’àmbit de la infància i l’adolescència des d’una perspectiva pluridisciplinària i inclusiva. 

L'objectiu de la jornada és reflexionar sobre les problemàtiques, però també les oportunitats, derivades de la generalització massiva de les tecnologies de la informació (TIC) i la comunicació en el dia a dia d’infants i adolescents. Els reptes assistencials i educatius que aquest procés genera prenen diferents formes: la sobreexposició als mitjans tecnològics, l’addicció als videojocs, la dependència de les xarxes socials, el desemparament digital, l’assetjament on-line o la progressiva substitució de les relacions presencials per altres de virtuals i cibernètiques, que poden derivar en un paradoxal estat d’hiperconnexió simultani a un profund aïllament social.

La jornada també servirà per preguntar-se sobre els avantatges i possibilitats d’aquest nou paradigma i, en especial, per reflexionar com es mouen els professionals en aquest nou entorn i si saben aprofitar tot el potencial que la dimensió cyber ofereix. 

Per oferir la mirada des del treball social, la taula rodona de professionals comptarà amb la participació de l'Agustí Bonifacio, treballador social de salut mental infanto juvenil a la URPI de Sant Joan de Déu. Així mateix, hi assitirà la referent de la Comissió d'Infància i Família, Mati González. 

 

Dades de la jornada

 

Compartir