Esteu aquí

Compartir
652 visitas
14
set.
2017

El Genosociograma des de la bio-psicogenealogia per a treballadors socials - Nivell 2 -

genosociograma

Des de l’anàlisi del genosociograma adquirim una nova eina d’exploració i aproximació a la realitat de les dinàmiques familiars.

Aquests curs es pot realitzar encara que no s’hagi cursat el nivell 1 ja que s'anirà repassant material els dies 20 setembre, 18 octubre, 15 novembre i 13 desembre de 2017. Tindrà preferència per treballar el seu arbre la persona que hagi cursat el primer nivell.

Objectius:

- Aprendre de la lectura i maneig del genosociograma des del transgeneraciona

- Aplicació pràctica en la praxis personal i professional

- Incorporar aquesta visió i eina d’anàlisi en la praxis personal i professional

- Entendre els mecanismes reguladors d’una família per tal de trobar respostes al funcionament en el si de la família des del vessant biològic i transgeneracional

Programa:

-Enquadre general del contingut del taller de Biopsicogenealogia

- Ampliació de continguts teòrics

- Pràctica amb el genosociograma dels participants

Metodologia:

La metodologia del taller està bassada en la pràctica. A través de l’aprenentatge experiencial es posaran en pràctica els diferents coneixements adquirits.

La millor manera d’entendre els mecanismes inconscients reguladors d’un arbre familiar és endinsar-se en el d’un mateix. Això afavoreix una presa de consciència que és el primer esglaó del canvi.

Treballarem de forma individual l’arbre d’un dels assistents, el que afavoreix l’aprenentatge de tot el grup:

- La vivència d’un genosociograma fa de caixa de ressonància a la resta d’arbres de les persones que configuren el grup i facilita l’aprenentatge.

- La vivència d’un genosociograma mostra la lògica biològica i transgeneracional, dels moviments i rols de les persones dins de la família.

Com es treballarà:

Cada sessió treballarem en l’arbre d’una persona, treballant sobre el genosociograma. La resta de participants faran d’observadors.

La persona que comparteix el seu arbre ha de portat dades de filiació de la família (noms, dates de naixement i mort), causes de la mort, dates de casament, professions, etc, com a mínim fins els avis (marit, fills, pares, tiets i avis), i, si és possible, fins als besavis.

Explorarem l’arbre partint d’una pregunta. La persona que comparteix el seu arbre ha de venir amb un motiu de consulta, amb una pregunta. Que vols saber de l’arbre?.

Si cal, durant la sessió es podran dur a terme protocols terapèutics.

Aquesta formació té atorgat el Reconeixement d’Interès Sanitari amb número de registre 9002S/138/2017 i data 14 de juny de 2017.

Per formalitzar la vostra inscripció

Compartir